See also:
***
* Romney (Obama +4,3 %)Her er de mulige kandidatene rangert etter hvor stor oppslutning de har per idag, med Romney i tet med 21,6 % oppslutning blant sannsynlige nominasjonsmøte-velgere, og Ron Paul på sjette plass med 8,2 % oppslutning. Som vi ser av tallene i parantes er det imidlertid ingen klar sammenheng mellom oppslutning for de enkelte kandidatene og deres sjanse til å slå Obama (med unntak av at mange svermer til Romney pga. hans vinnersjanser). Rangerer vi kandidatene etter denne sjansen, blir rekkefølgen slik:
* Bachmann (Obama +12,4 %)
* Perry (Obama +11,6 %)
* Pawlenty (Obama +12,3 %)
* Palin (Obama +20 %)
* Cain (Obama +14,7 %)
* Gingrich (Obama +14,7 %)
* Paul (Obama +9,8 %)
* Huntsman (Obama + 14 %)
1. Romney (-4,3 %)
2. Paul (-9,8 %)
3. Perry (-11,6 %)
4. Pawlenty (-12,3 %)
5. Bachmann (-12,4 %)
Her er det to navn som stikker seg ut: Ron Paul, som oppsiktsvekkende får 40 % oppslutning i en tenkt duell med Obama (mer enn samtlige andre kandidater med unntak av Romney, som får 42,6 %). Og Michelle Bachmann, som til tross for sin andre plass i meningsmålingene før nominasjonsprosessen ligger langt bak Obama i en tenkt duell. Bachmann er med andre ord førstevalget til endel republikanere, men Ron Paul, som ideologisk sett er kanskje enda mer radikal, har større oppslutning målt i andrestemmer.
Siste tall fra Real Clear Politics viser ellers at Bachmann her og nå ligger an til å vinne primærvalget i Iowa (foran Romney på andre), mens Romney ligger an til en klar seier i New Hampshire (foran Bachmann på en svak andreplass).
Se også:
Republikanernes presidentkandidater - meningsmålingene (9. juli)
Rød fisk er grønn
Produksjon av sau, svin, storfe og ost forårsaker utslipp av mer drivhusgasser enn oppdrett av laks, viser en studie utført av Environmental Working Group.Studiet tar for seg alle innsatsfaktorer ved produksjon av de ulike artene, alt fra gjødselet som brukes for å dyrke fôr til dyrene, frem til at kjøttet er ferdig tilberedt for konsum. Resultatene fra studiet viser at utslipp av CO2 per kilo fordeler seg slik: fårekjøtt (39,2 kg), storfe (27,0 kg), ost (13,5 kg), svin (12,1 kg), oppdrettslaks (11,9 kg), kalkun (10,9 kg), kylling (6,9 kg), egg (4,8 kg) og poteter (2,9 kg).
For oppdrettslaksen kommer det meste av CO2 utslippet fra produksjon av fôret.
Jeg utfordrer samtidig andre samfunnsdebattanter til å gjenta min invitasjon, på egne vegne.
Debatten kan finne sted om noen uker, idet de siste dagers hendelser har kommet noe på avstand.