Anbefalt blogg: "Spis Sørlandet" ved Marte Rostvåg Ulltveit Moe, som i én måned (nesten) bare skal spise lokal mat. Hun har imidlertid gjort unntak for salt, kanel og matolje. All annen føde skal skrive seg fra Agder-fylkene.
Bloggprosjektet støttes av Fædrelandsvennen.
Disclaimer: Jeg kjenner Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, har bodd i kollektiv med henne og delt kjøkken med henne. Vet dermed allerede ett og annet om hennes omgang med ren mat.
Når det gjelder økologisk mat er Marte og jeg enige om svært mye - selv om hun ikke er vegetarianer, som meg. For meg er dette med vegetarianisme et viktig poeng også politisk - i.f.m. diskusjon om arealbruk verden over blir vegetarianisme, eller mer realistisk lavere kjøttforbruk, et stadig mer presserende alternativ i vår nære framtid; i en verden hvor 30 % av jordoverflaten idag brukes til produksjon av menneskemat; og hvor kjøttforbruk generelt er flere ganger så ressurs-, land- og energikrevende som produksjon av planteføde.
Når det gjelder økologisk mat er Marte og jeg enige om svært mye - selv om hun ikke er vegetarianer, som meg. For meg er dette med vegetarianisme et viktig poeng også politisk - i.f.m. diskusjon om arealbruk verden over blir vegetarianisme, eller mer realistisk lavere kjøttforbruk, et stadig mer presserende alternativ i vår nære framtid; i en verden hvor 30 % av jordoverflaten idag brukes til produksjon av menneskemat; og hvor kjøttforbruk generelt er flere ganger så ressurs-, land- og energikrevende som produksjon av planteføde.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar