søndag 13. november 2011

"Visjon 2040" publiseres på Kulturverk denne uka


Første del av mitt essay "Visjon 2040" ble idag publisert på Kulturverk.com, under tittelen «Fra by og land, mann mot mann til visjon 2040». De to følgende delene kommer i løpet av en ukes tid.

Ingress og bio:

Det er noe som stinker i bygde-Norge – og det er ikke møkk. Også i by-Norge er det noe som stinker – og bakgårdspiss er det ikke. Ett land, ett folk, har tilsynelatende delt seg i to leirer. Byfolket mener å vite at bygdefolket bare er opptatt av særinteresser og subsidier, og bygdefolket at byfolket er livsfjerne og uten realitetssans. Mens vi venter på neste landbruksmelding er det verdt å fundere på om det finnes håp om å forene det tilsynelatende uforenlige med en god dose realisme og idealisme.

Av Morten Tønnessen, PhD-student ved Institutt for semiotikk, Universitetet i Tartu, med prosjektet “Umwelt transition: Uexküllian phenomenology – An ecosemiotic analysis of Norwegian wolf management”. Han har publisert et tyvetalls akademiske artikler, og vært gjesteredaktør for tidsskriftet Biosemiotics (temanummeret Semiotics of Perception).

Jeg kommer til å legge ut essayet i sin helhet her i Utopisk Realisme etter at samtlige tre deler har blitt publisert på Kulturverk.

Ingen kommentarer: