torsdag 15. januar 2009

Biografien om min bestefar - Jens L. Seip

Biografien "TIDSVITNE. Livshistorien til Jens L. Seip fortalt til Morten Tønnessen" foreligger på Kolofon forlag (ISBN 978-82-300-0508-8). Også tilgjengelig via Bokdykk, Bokkilden, Haugen Bok, Libris, www.ord.no og gjennom bestilling i din lokale bokhandel.

Omslaget er nå lastet opp til Scribd.

Vaskeseddel:

Jens L. Seip (1916-2006) fikk gjennom livsløpet nært kjennskap til to av institusjonene som på godt og vondt kjennetegnet det tyvende århundret: Konsentrasjonsleirene og FN. På bildet orienterer han (t.h.) den afghanske kongen (t.v.), kronprinsen (bak) og statsminister Daoud (i midten) om FN-prosjektet han ledet i Kabul 1961-1962.

En tidligere kollega kaller ham «Norges boligminister». Hans politiske arkitektur spente fra medvirkning til etablering av den norske Husbanken til en rådgivende rolle under forsøk på å opprette lignende institusjoner i Afghanistan og Tanzania.

I nærmere 50 år snakket Jens lite om krigsopplevelsene, og de to årene i Sachsenhausen.
Men etter at han pensjonerte seg ved utgangen av 1991 gikk det ikke mer enn én uke før han tok fatt på erindringsarbeidet. Da ble han også minnet på hvordan fangenskapet hadde motivert ham til politisk arbeid. I et brev til sin kone, Gun, skrev han på vei hjem fra Tyskland at han i løpet av tiden i fangenskapet var blitt rødere. «Jeg kommer ellers stadig mer til at min kristendom driver meg til sosialisme.»

2 kommentarer:

Anonym sa...

La meg få gratulere! Det tok tid, men det skjedde da også mye fint i ventetiden som har gått siden dette prosjektet ble påbegynt. Gleder meg til å lese det ferdige resultatet.
Tarjei

Anonym sa...

Gratulerer, Morten! Du er en glitrende faglitterær forfatter, språket i boken flyter lett og elegant,du har virkelig grep om språket. Boken er svært interessant - spesielt detaljer fra 2. Verdenskrig er både skremmende og opplysende. Igjen: Gratulerer! Du har en stor forfatterframtid foran deg! Boken beviser at du kan skrive!

Terje Tønnessen