mandag 17. august 2015

Sanders opp i ledelsen i New Hampshire; Bush sliter i Iowa

For et par måneder siden skrev jeg: 
På demokratisk side er Hillarys ledelse stor. Etter at det ble fullstendig klart at Elisabeth Warren ikke stiller, peker nå Bernie Sanders seg ut som fremste motkandidat, med økende oppslutning, men fortsatt bare 1/5 av Hillarys oppslutning. I New Hampshire har Sanders den siste tiden gått sterk frem, med en oppslutning på 31-32 %, mot Clintons 41-44 % (31/5-15/6). Om Sanders tar ledelsen der, kan ting forandre seg. 
For noen dager siden kom den første meningsmålingen fra New Hampshire med Sanders i ledelsen, foran Hillary. På Boston Herald/FPUs måling foretatt 7-10/8 får Sanders 44% oppslutning, mot Hillarys 37%. På snittet av de siste målingene leder nå Clinton bare såvidt, med 41-40% (se under). På den siste nasjonale meningsmålingen, fra Fox News, får Sanders rekordhøye 30% oppslutning (mot Clintons 49%). Han har fortsatt momentum.


På republikansk side har Carly Fiorina og Ben Carson gått klart fram etter den første TV-debatten, på Fox News - se oversikten til Real Clear Politics (og under). Fiorina, som av kommentatorer ble kåret til vinneren av den andre TV-debatten, for de som var utenfor topp 10 på meningsmålingene, har gått frem fra 1-2% til 5-9%, Carson fra ca. 5% til 8-12%. Donald Trumps oppslutning etter debatten spriker fra 17 til 25% i to ulike målinger. Forhåndsfavoritten Jeb Bush er igjen nede i ca. 10% i snitt, og gjør det dårlig på noen av de nyeste målingene. I Iowa er han nå på delt sjetteplass i oppslutning, med fattigslige 7%. Oppslutningen hans der er halvert siden april/mai, og både Carson og Fiorina scorer nå høyere enn ham der.Se også:

Ingen kommentarer: