fredag 11. august 2017

Intervju om hvalfangst i tysk og sveitsisk avis

Sakset fra min akademiske blogg Utopian Realism:

A feature story in Süddeutsche Zeitung on whaling, titled "Die letzten Jäger" and featuring an interview with me in capacity as Norwegian Green Party politician, was published in no. 167, 2017, Samstag/Sonntag 22./23. Juli. In the article I am referred to as "Tierschutz-Sprecher der Partei" (the animal protection spokesman of the party). The same article appears to have been published also by the Swiss newspaper Der Bund (July 27th), likely also Tagesanzeiger.

Her er en oversettelse av utdrag som involverer meg:
I Norge er det vanskelig å finne hvalfangstmotstandere. Til og med De Grønne har i mai strøket et punkt som gikk mot dreping av hvaler fra partiprogrammet. Morten Tønnessen, dyrevernpolitisk talsperson i partiet, sier at hvalfangst også for mange miljøvernere er et randproblem. Mange partimedlemmer konsentrerer seg heller om pelsfarmer og klimasaken.
   En pragmatisk, kanskje typisk norsk innstilling. "I Norge er det en skepsis mot romantisering av naturen", sier Morten Tønnessen. Den som i det harde nord kjenner kysten, kan godt gjenkjenne det. Å gå imot hvalfangst betyr også å ikke støtte nordområdene og kyststrøkene - og det kan en Oslo-politiker knapt tillate seg. I tillegg har kysten lenge understøttet fastlandet, og gjør det takket være olje og fiskeindustri også idag. "Til og med mennesker som ikke har noen aning om livet som fisker, er for hvalfangst," sier politikeren.

Ingen kommentarer: