lørdag 23. juli 2011

Nettavisens kommentarfelt stengt - noen refleksjoner (om muslimhets)

Etter 70 kommentarer, hvorav tre fra meg, stengte Nettavisen kommentarfeltet til Gunnar Stavrums "Terrorbombe i Oslo", med følgende forklaring:
SISTE: Politiet bekrefter i natt at minst 80 mennesker ble drept på Utøya. Det er en nasjonal tragedie av ufattelig format. I lys av det fremstod mange av kommentarene på denne bloggen som ufølsomme og basert på tidlige og feilaktige inntrykk. Jeg har derfor fjernet kommentarfeltet.
Noen av kommentarene manet til krig, å ta til våpen, å jage ut alle muslimer, og eventuelt ta et oppgjør med vår visstnok forræderiske regjering (som har åpnet landet vårt for utlendinger). Det viser seg nå at gjerningsmannen var en åndsfrende av disse (en norsk høyreekstrem med antipati for muslimer), som så og si gjorde det de mest ekstreme kommentatorene sa. Muslimene må på en eller annen måte være involvert, skrev noen, selv da det for lengst var klart at den pågrepne gjerningsmannen var etnisk norsk. Og joda: Som Marte Michelet tweeter, kan gjerningsmannen ha vært verdens første anti-jihad-massemorder.

Se også:

Utøya-massakren: Analyse av Anders Behring Breiviks tenkning; linken til FrP

Massemorderen tidligere FrPer; skrev ideologisk verk: "2083"

Massemorderen inspirert av sitat fra filosofen John Stuart Mill

Anders Behring Breivik: Flere sitater; analyse

Ingen kommentarer: