onsdag 11. november 2009

Minister of very internal affairs

Bråk på Stortinget under dennes Spørretime, meldes det i VG.
Foss, som er 2. visepresident på Stortinget, sa tirsdag til VG at han vil nekte statsråden å diskutere politikk i media, så lenge han ikke svarer på spørsmål fra de folkevalgte.
/
I spørretimen svarte statsminister Jens Stoltenberg på spørsmål fra Venstres Trine Skei Grande om hva som er Schjøtt-Pedersens egentlige ansvarsområde i regjeringen. Venstres spørsmål var egentlig rettet direkte til Scjhøtt-Pedersen, men ifølge SMK er det Stoltenberg som skal svare.
/
Han sier Schjøtt-Pedersen skal fungere som en intern minister.
/
- Hans primæroppgave er å bistå statsministeren med arbeidet ved Statsministerens kontor, sier Jens Stoltenberg.
Vi pleide å ha et navn for sånt: Regjeringsråd (men den posisjonen innehas nå av Nina Frisak). Ja, enda et navn pleide vi å ha for sånt: Statssekretær. Et tredje navn lyder "ekspedisjonssjef". Men minister? Det var inntil denne dag en betegnelse for ansvar for et konkret saksområde (samme hvor vagt).
/
Saksområder har Ap den siste generasjonen eller så vært flinke til å både sjonglere med og nå og da gi nye navn. Spekulasjonen gikk derfor høyt om at Kjøtt-Pedersen ville bli "samordningsminister". Det ville omtrentlig svare til tidligere regjeringers "planleggingsminstre" osv. (i denne sammenhengen er Ap - fortsatt det nærmeste vi kommer et stats(over)bærende parti - best i klassen; det Ap sier, det er lov).
/
Moralen blir noenlunde som dette:
/
Politikken er en strikk. Strikk kan tøyes, men også ryke.
/
Spjoooing!

1 kommentar:

Fredrik sa...

Som statsminister er det jo jevt å kunne gi en kammerat en ministerpost heller enn en sekretær stilling. Og alt kammeraten trenger å gjøre er å romstere rundt i gangene og samordne ting. Alle burde ha en statsminister som venn! :)