torsdag 27. august 2009

Alt klart for avvikling

Lars Sponheim og Den norske veterinærforeningen mener begge pelsdyrnæringen må avvikles (se VG). Det har de helt rett i. Sponheim, som hadde sjansen til å forby næringen da han var landbruksminister, åpner riktignok for at den kan få en sjanse dersom den kommer seg de neste tre årene. Den siste tids avsløringer fungerer imidlertid bare som en illustrasjon av levekårene - det prinsippielle her er at driftsformer hvor dyr ikke får noen naturlige utfoldelsesmuligheter er uetisk og følgelig uakseptabelt.

En beslektet sak gjelder burhøns. Her er det regelverksendringer på gang de neste årene - men det eneste etisk forsvarlige hadde vært å utelukke både burhøns og høns som absurd nok omtales som "frittgående høner" (absurd, fordi de aldri får se dagslys, eller etablert normale sosiale relasjoner) som akseptable driftsformer. Økologisk hønsehold er det eneste som er etisk forsvarlig, og burde så raskt som mulig bli enerådende driftsform.

4 kommentarer:

Anonym sa...

"- Dette er noe vi ikke kan leve med over tid, sier Heggem, som selv var tilstede på gårsdagens møte."

Fytti helvete, at det går an. Over tid? Nei - dette kan vi ikke leve med. Basta. Alle disse stedene burde vært lagt ned med umiddelbar virkning! Jeg blir så inderlig lei meg og mister nattesøvnen over dette. Utrolig at det går an i - og så i Norge??!! WTF??

Mennesker som går med pels burde ta et oppgjør med seg selv. Skamme seg!

Anonym sa...

Landbruksministeren må jo minst være kjøpt og betalt av pelsdyrnæringen.
Han ville i utgangspunktet ikke se på filmen fra farmene engang, og når han omsider så den sa han at dette var uakseptabelt og at de får en tidsfrist til å rydde opp.
I granskauen? Det er jo i snart 10 år vært fokusert på dette, og det har snarere blitt verre enn tidligere.
Nei, denne næringen trenger vi ikke så den bør avvikles imorgen den dag.

Unknown sa...

Pøh!! Sponheim kunne glatt ha gjort noe med dette selv da han var landbruksminister. Forholdene i pelsdyrnæringen var like ille da, minst. Hva gjorde Sponheim? Jo han ga næringen 10 år (TI, en-to-tre-fire-fem-seks-syv-åtte-ni-ti år!!!) på å rydde opp. Hvor lang tid trenger de? 14 dager max!! Nå når han er i opposisjon blir det plutselig bråttom. Mannen eier ikke ryggrad!!

Få avviklet svineriet med en gang. Vi trenger politikere som er ansvarsfulle og ærlige uansett om de er i posisjon eller opposisjon. Det vi har i dag er populistiske deltidsprostituerte over hele partifjøla, det inkluderer definitivt Sponheim.

Anonym sa...

himmel og hav! dette er virkelig så uakseptabelt som det går ann å bli! disse pelsdyrfarmene eier ikke vet, å det gjør heller ikke sponheim som hadde sjangsen til og avvikle dette!
i disse trange burene lever disse ville dyrene, deres naturlige innstinkter vil aldri forsvinne, og når deres naturlige behov ikke blir fulgt, så blir skjebnen grusom! det er mildt sagt et HELVETTE for disse forsvarløse dyrene!! de lever i skittne og grusomme miljøer, de mister lemmer og de blir infiserte! jeg vil spy av alt som heter pelsdyr farm, det burde ikke vært noe som heter det i det hele tatt!! folk rynker på nesen når noen forlater katten sin alene i sommerferien foreksempel, DET ER GALE ASSÅ? nei, ikke i motsetning til pelsdyr farm! katten er i det minste løs og kan finne mat og vann, mens dyrene i farmene må sitte hele døgnet hele sitt liv i et trangt bur, her føder de unger som nærmest detter gjennom nettinghullene, potene til dyrene blir ødelagt av nettiingen, muskelaturen til dyrene blir ødelagt, ALT BLIR ØDELAGT HOS DYRET!! hvor i helvette kommer dyrevelferdsloven inn????? jeg blir så evig frustret over dette, det bare sier klikk i hodet å jeg ser rødt!! 3 år til med denne galskapen? ikke sjangs engang!! det vil ALDRI forbedre seg, disse dyrene er og vil aldri bli ment for å sitte i trange bur!! jeg vil nå begynne og sammle inn underskrifter for å ha vise att det er galskap å ha disse farmene i drift! JEG SKAL få SLUTT på dette helvette, men jeg trenger DERES hjelp!

Lene- kjemper for dyrs rettigheter!!