tirsdag 28. juli 2009

Småpartiene og bloggosfæren - Norges største politiske blogger II

Utopisk realisme skrev nylig om Norges største politiske blogger, målt utfra besøk ifølge Bloggurat. Der toppet Jan Simonsens blogg med knapt 11,000 besøkende på ei uke. Men det er ikke bare brungrumsete "presseklipptjenester" som gjør det bra på nettet. På toppen av Valgprat.nos rangering av de mest populære politiske bloggene topper grønne og liberale blogger. Rangeringen er basert på "tomler opp" og ned tastetrykket av Valgprats besøkende.

Per idag ser topplistene lik ut:

UAVHENGIGE BLOGGER
1. Det Liberale Folkepartiet
2. NHO - Stortingsvalget 2009
3. Hummer og Kanaris

Utopisk realisme er på 4. plass.

VENSTREORIENTERTE BLOGGER
1. Vindheimsbloggen (Miljøpartiet De Grønne)
2. Daniel.Jackson.kz (Rødt)
3. arbeidermakt

HØYREORIENTERTE BLOGGER
1. Liberaleren (Fridemokratene)
2. Bjørn Stærk
3. Det gode liv

I tillegg fører Valgprat.no en toppliste over politiske blogger uavhengig av oppgitt tilknytning (Utopisk realisme er her rangert på 26. plass).
1. Stigovevoll (Stig Ove Voll, Høyre)
2. Mali Steiro Tronsmoen (SU/SV)
3. Det Liberale Folkepartiet

Her er Liberaleren på 4. plass, Kystpartiet på 6. plass.

Alle disse listene fungerer altså slik at det er differansen mellom tomler opp og tomler ned som teller. Iblant er det små marginer, også på toppen. Noen blogger skiller seg imidlertid ut ved å ha uhorvelig mange stemmer både ned og opp. Flest stemmer i alt (enten det er tomler opp eller ned) har følgende blogger, om vi legger sammen de tre listene over uavhengige, venstre- og høyreorienterte:

1. Jan Simonsens blogg 238-423 = 661 (på bunnen av lista over høyreorienterte blogger)
2. Onar Åms lillablogg 271-267 = 538 (9. plass blant Uavhengige)
3. Frp-koden 164-403 = 567 (8. plass blant Venstreorienterte)
4. Liberaleren 249-191 = 440
5. Konservativetenkere 186-214 = 400

Her teller stemmene i den samlede topplisten for seg (de er altså ikke inkludert). Kontroversielle blogger der inkluderer Grenser for politikk (1116 stemmer) og Ivar Johansens nettside (884 stemmer), rangert som henholdsvis nr. 8 og 10 i popularitet.

4 kommentarer:

Admin sa...

Nå skal det sies at valgprat.no's "tomler" er blitt utsatt for manipulasjon. Det pågår en opprydding og tetting av manipulasjonshull.

ref.
http://twitter.com/valgprat

Morten Tønnessen sa...

Jeg har hørt rykter om det (http://konradstankesmie.blogspot.com/2009/07/valgpratno-tar-tempen-eller.html)

Får følge med på tomlene fremover!

Stig Ove Voll sa...

Det har skjedd mye rart med tommeltottene på valgprat.no den siste uken, ja. Jeg håper man klarer å tette hullene hvis det viser seg at noen har klart å manipulere tallene. Imidlertid synes jeg det er grei skuring å ha en klikk-krig så lenge det er snakk om å stemme positivt. Å stemme negativt på andre blogger blir ugreit, føler jeg. For øvrig ville det være interessant om den bloggen som sammenlagt (tomler opp + tomler ned) havner på førsteplass: Da forsvinner jo egentlig incentivet til å drive både positiv og negativ klikk-krig ;-)

KP sa...

Vi har ryddet opp en del i klikkmanipulasjonen og i den nærmeste fremtid kommer relevansalgoritmene våre til å oppgraderes.